tiistai 18. lokakuuta 2011

Balanssi

Pahoittelen kriittistä kielenkäyttöäni, mutta juuri ruokailleena sanat ovat juuri kielen päässä. Eilinen ilta meni pienissä viskin höyryissä, joten luonnollinen kausaalireaktio tähän on proteiinipitoinen ja suolainen lounas. Tuttu ja hyväksi osoittautunut King Kebab tässä kulman takana, jätti tällä kertaa hieman tahmaisen jälkimaun. Kebab oli juuri sopivan suolaista, leipäpalat tuoreita ja lämpimiä, kastikeet (tomaatti ja jogurtti) olivat vuorostaan tärkeä osa iloista kokonaisuutta. Kysymys kuuluukin: "Mikä siis meni pieleen?". Itse, suurena ruuan ystävä ja voisin sanoa myös kelvollisena kokkina, haen jokaisella haarukallisella, lusikallisella sekä suupalalla ruuasta annoksen eri makujen harmoniaa ja symbioosia. Makujen tasapaino - makeus, suolasuus, hapokkuus, kirpeys, lämmin, kylmä, - niiden on muodostettava kokonaisvaltainen tasapaino. Tämä jäi siis harmittamaan. Tässä ateriassa (Iskender kebab) salaatin minimaalinen koko, pitäen sisällään vain salaattia, tomaatin lohkon, chilin sekä pari siivua sipulia, jätti katkeruutta hampaan koloon. Se pieni raikkaus, jolla olen tottunut lopettamaan suolapommin, vaati mielestäni sen pienen freessin tunteen suuhun, jota ei tarvitse huuhdella juomalla pois. Olen todellakin nyt pienen raikkauden tarpeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti